دانشگاه‌های تهران و دمشق تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

پس از بازدید وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی سوریه از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی دانشگاه تهران، تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه دمشق و تهران منعقد شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، پس از بازدید دکتر بسام بشیر ابراهیم، وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی سوریه از دانشگاه تهران، در نشست مشترک هیات آموزش عالی سوریه و سرپرست دانشگاه تهران، زمینه‌های همکاری این دانشگاه و دانشگاه‌های سوریه بررسی شد.

دکتر بسام بشیر ابراهیم در این دیدار با دعوت از رئیس دانشگاه تهران برای بازدید از دانشگاه‌های سوریه، بر تبادل استاد و دانشجو، اجرای پروژه‌های علمی و برگزاری همایش‌های علمی و پژوهشی مشترک بین دانشگاه‌های دو کشور تاکید کرد.

سرپرست دانشگاه تهران نیز در دیدار با وزیر آموزش عالی کشور سوریه با اعلام اینکه دانشگاه تهران میزبان دانشجویان غیرایرانی از ۸۰ کشور دنیا است، بر افزایش سهم دانشجویان سوری تاکید کرد.

دکتر سید محمد مقیمی از کشور سوریه به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی در دیپلماسی علمی و تعاملات بین‌المللی دانشگاه تهران نام برد و با اعلام آمادگی برای مبادله ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فناورانه دانشگاه تهران با دانشگاه‌های کشور سوریه گفت: در دانشگاه تهران بدون هیچ محدودیتی آمادگی داریم تا آخرین دستاوردهای علمی خود را در قالب پروژه‌های تحقیقاتی مشترک، برگزاری دوره‌های مشترک و تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه‌های کشور سوریه به اشتراک بگذاریم.

سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه روند و سبک دیپلماسی علمی در دنیا تحت تاثیر شرایط دوران کرونا دچار تغییر شده است، تصریح کرد: پاندمی کرونا ضمن اینکه تهدیدهای زیادی برای نظام آموزش عالی دنیا داشت، اما ما در ایران توانستیم فرصت‌های بسیار خوبی به دست آوریم و ظرفیت‌های جدیدی را در نظام آموزش عالی کشورمان ایجاد کنیم.

وی یکی از دستاوردهای آموزش مجازی را برداشتن فاصله بین محیط‌های آموزشی و کشورها برشمرد و خاطرنشان کرد: از آنجا که رفت و آمدها معمولاً دچار محدودیت‌هایی است اما در شرایط آموزش الکترونیک به خوبی می‌توانیم این تعاملات را با موضوعات متنوعی که در آموزش عالی کشور وجود دارد با دوستان‌مان در سوریه به اشتراک بگذاریم بنابراین لازم است جنس مبادلات و تعاملات علمی ما با سوریه مورد بازنگری قرار گیرد.

سرپرست دانشگاه تهران همچنین با اشاره به رویکرد دانشگاه تهران به عنوان “دانشگاه حل مسئله”، از آمادگی این دانشگاه برای اعزام اساتید و پژوهشگران به کشور سوریه برای انجام مطالعات و ارائه مشاوره‌های لازم در حوزه‌های مختلف علوم انسانی اعم از علوم اجتماعی، روانشناسی و … خبر داد و گفت: ما پیشرفت و ارتقای سوریه را پیشرفت و ارتقای خودمان تلقی می‌کنیم و تلاش‌مان این است که در دوره بازسازی سوریه، نقش موثری ایفا کنیم.

سرپرست دانشگاه تهران پس از امضای توافقنامه همکاری با دانشگاه دمشق، بر طراحی‌ساز و کارهایی برای رفع موانع اجرایی تفاهم‌نامه‌های منعقدشده بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های سوریه که در گذشته منعقد شده‌اند تاکید کرد و گفت: انتظار می‌رود رفت و آمدهایی که در سطح کمیته‌های تخصصی اتفاق می‌افتد، به ایجاد دوره‌ها و تحقیقات مشترک و ارتقای تعاملات علمی بین دانشگاه‌های ایران و سوریه بیانجامد.

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید