مصاحبه با مهندس سید عباس موسوی رهپیما در ویژهنامه خبر سال 1396 بنیاد حامیان دانشگاه تهران را با هم میخوانیم.
مهندس سید عباس موسوی رهپیما در سال1317 متولد شد. پدرش شادروان سید محمد موسوی از تجار معروف رشته نساجی در شهر فومن بود. ایشان بخشی از تحصیلات خود را در زادگاهش، شهر فومن گذراند و سپس برای ادامه تحصیل رهسپار تهران شد و با تلاش و پشتکار در رشته مهندسیشیمی وارد دانشگاه تهران شد و پس از فارغالتحصیلی شروع به تدریس در دانشکده فنی کرد. ایشان چندین واحد تولیدی در شهر گیلان راهاندازی کرد.
از اقدامات خیر نیکاندیش مهندس رهپیما در حوزه آموزشعالی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· ساخت و وقف دانشکده فنی فومن دانشگاه تهران زمینی به مساحت هفت هکتار و زیربنای 10000 مترمربع در سال 1388
-ساخت مجموعه ساختمان اداری دانشکده به متراژ کل 420 متر مربع شامل : فضاهای اداری و تشکل ها، آبدارخانه و سرویس های بهداشتی، ساخت مجموعه ورزشی دانشجویی به متراژ کل 1400 متر مربع شامل : سالن چند منظوره ورزش های توپی ، سالن بدنسازی ، سالن کشتی و ورزش های رزمی ، سرویس های بهداشتی ، رختکن و اتاق مدیریت، ساخت مسجد و مجموعه فرهنگی به متراژ کل 400 متر مربع شامل : نماز خانه خواهران و براداران ، وضو خانه و سرویس بهداشتی به مبلغ کل 60میلیارد ريال از سال 1396 تا 1398
-ساخت آمفی تئاتر دانشکده به مبلغ 1 میلیارد و 400 میلیون تومان در سال 1398
مهندس سید عباس موسوی رهپیما در مصاحبهای که در ویژهنامه خبری بنیادحامیان دانشگاه تهران در سال 1396 منتشر شده بود، از دلیل انجام کار خیر و توصیه به فارغالتحصیلان دانشگاهی گفت.
مشروح گفتگو را در ادامه میخوانید:
- لطفاً خودتان را معرفی کنید.
در سال 1317 در فومن به دنیا آمدم، دبستان را در فومن گذراندم، مقطع شش ریاضی به بعد را در مدرسة مروی تهران گذراندم و بعد دیپلم گرفتم و در همان سال در کنکور دانشکدة فنی و دو دانشکدة دیگر شرکت کردم، و با اینکه در دو دانشکدة دیگر در رشتههای پزشکی و کشاورزی نیز قبول شده بودم به علت علاقه به رشته مهندسی شیمی و نفت دانشکدة فنی تهران را انتخاب کردم.
- چرا قدم در راه کار خیر گذاشتید؟
عقیده دارم که انسانها باید احساس کنند اگر دِینی دارند باید آن را ادا کنند. من به پدرم قول دادم که در ازای کاری که انجام دادند و مدرسه ساختند، دانشگاه بسازم. من با عشق و دلم میخواستم کاری انجام بدهم و کار بزرگی که انجام دادم علاوه بر ساختن دانشکده فنی فومن، وابسته کردن آن به دانشگاه تهران بود؛ فارغالتحصیلان دانشکدة فنی تعصب خاصی به این دانشکده دارند و من هم از دانشکدة فنی فارغالتحصیل شدم. بنابراین تصمیم گرفتم اندوختة 51 سال کار در حوزة صنعت را صرف تأسیس دانشکده فنی فومن کنم. ساخت دانشکدة فنی فومن را با عشق شروع کردم و هر خشت آن را با عشق گذاشتم و در طول چند سال ساخت دانشکده کاملاً نظارت داشتم و بیشتر وقتم را در آنجا گذراندم و خوشحالم از این بابت.
- شما به عنوان یک کارآفرین موفق و با سابقه، که تمام توجه خود را به کیفیت مبذول داشتید، برای نسل آینده، که تصمیم به گام نهادن در مسیر صنعت دارند، چه توصیههایی دارید ؟
من برای نسل جوان یک شعار دارم؛ هیچ وقت برای آنچه که میتوانستی بشوی دیر نیست. یعنی در حال حاضر کشور ما کشوری بکر است و کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که موقعیت و شرایط و ذخائر ایران را داشته باشد. دانشجویان عزیز نباید تنها اکتفا کنند به اینکه مهندس شوند و باید سختکوشی را شعار خود قرار دهند. داشتن مدرک مهندسی و مدرک دکتری کافی نیست. عقیده دارم که یک کفاش خوب از یک مهندس بد و از یک پزشک بد بهتر است و باید کیفیت را در نظر گرفت.
- لطفا نظرتان را دربارة وقف و امور خیر در اجتماع بفرمائید.
اگر شما چیزی را وقف میکنید باید با دست خودتان آن را وقف کنید نه وارثانتان. اگر شهامت دارید که چیزی را وقف کنید تا زمانیکه در قید حیات هستید وقف کنید. سعی کنید واقعا از این کار لذت ببرید؛ زیرا لذتی که در وقف و بخشش وجود دارد در هیچ چیز دیگری وجود ندارد؛ خصوصا بهترین نوع وقف، وقف در راه علم، وقف برای دانش و دانشگاه است.
- اگر مجددا خودتان یا افراد دیگری بخواهند اموال خود را وقف کنند، باز هم توصیه میکنید که اموال خود را به دانشگاهها و مراکز علمی، بالاخص دانشگاه تهران وقف کنند؟
بله هزار بار توصیه میکنم. باعث افتخار است که آیندگان، دوستان، فرزندان من و داوطلبان دیگر خوابگاه بسازند و با نام خود به این دانشکدة فنی، که با عشق و با علاقه بنا نهاده شده، وقف کنند.
- آیا دانشگاه تهران امین خوبی برای اجرای خواست واقفان بوده است؟
مردم در وقف کردن به امانت توجه دارند یعنی زمان یکه میخواهند چیزی را با هدفی ببخشند سعی میکنند امینترینها را پیدا کنید و من فکر میکنم دانشگاه تهران به علت قدمتی که دارد و خدماتی که انجام دادهاست این اطمینان را برای مردم به وجود آوردهاست که امانتدار خوبی است و امانات را حفظ و نگهداری میکند. من به دوستان خیّر اطمینان میدهم که دانشگاه تهران بهترین انتخاب شماست.
- پیام شما برای فارغ التحصیلان و دانشجویان چیست؟
سعی کنید خودتان را باور کنید. اگر خود را باور داشته باشید پنجاه درصد پیشرفت و ترقی کردهاید، خودتان را باور کنید و قبول کنید که هیچوقت برای آنچه که میتوانستی بشوی دیر نیست.
برای اطلاع از آخرین اخبار، در حوزههای مختلف خیرین، بورسیه، رویدادها و فراخوانهای بنیاد حامیان دانشگاه تهران به کانال تلگرامی بنیاد به نشانی https://t.me/hamiyanUT و به صفحه اینستاگرام به آدرس @Hamiyanut بپیوندید.
منتشرشده در ویژهنامه خبری بنیادحامیان دانشگاه تهران- شماره پنجم- بهار 1396