به گزارش روابط عمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران، در روز سه شنبه 30 خرداد ماه 1402 پروژه بازسازی و تجهیز تالار همایش علامه امینی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، هم زمان با برگزاری مجمع خیرین مدرسه ساز کشور افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
یک سال پیش از مراسم افتتاحیه تالار علامه امینی پس از مطرح نمودن مشکلات کتابخانه مرکزی از سوی معاونت پژوهشی دانشگاه تهران با هیئت رییسه دانشگاه مقرر شد از سوی هیئت رییسه حمایت های همه جانبه در این خصوص صورت گیرد. نیازها در خدمت دکتر کمره ای رییس هیئت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران قرار گرفت، سپس گروه اجرایی بنیاد علمی و آموزشی قلم چی با مشارکت 25 میلیارد ریالی بازسازی و تجهیز تالار همایش علامه امینی را به عهده گرفت و در راستای انجام این مهم دانشگاه تهران مبلغ 65 میلیارد ریال و ستاد خیرین وزارت علوم تحقیقات و فناوری مبلغ 10 میلیارد ریال مشارکت نمودند. اکنون تالار علامه امینی با نمادهای سنتی و سیستم های به روز بازسازی شده و در اختیار دانشگاه تهران قرار گرفته است.
در این راستا دکتر فکور، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، ضمن تقدیر از خیرین و اشاره به جایگاه ملی و بین المللی کتابخانه مرکزی فرمودند: کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران بیش از 50 هزار عضو در داخل و خارج از کشور دارد. این کتابخانه برای 1 میلیون جلد کتاب طراحی شده است اما در حال حاضر 1 میلیون و پانصد جلد کتاب در آن نگهداری می شود و بعضی از بخش های کتابخانه نیازمند توسعه و ترمیم است. اگر می خواهیم دانشگاه نقش خود را در ترویج فرهنگ کتاب وکتابخوانی به درستی ایفا کند نیازمند کمک خیرخواهانه ی خیرین نیک اندیش هستیم.
در ادامه ی صحبت ها مهندس قلم چی متولی بنیاد علمی و آموزشی قلم چی ذکر کردند:
می گویند آن چیزی که انسان ها را متمایز می کند شدت احساسات نیست بلکه تداوم احساسات بالا است. ایشان از خیرین محترم درخواست نمودند که در انجام اعمال خیرخواهانه ی خود تداوم داشته باشند.
در ادامه ی مراسم دکتر مقیمی، ریاست محترم دانشگاه تهران نیز ضمن تبریک اول ماه ذی القعده، خوش آمدگویی به میهمانان گرامی و تشکر از مهندس قلم چی فرمودند: امروزه تعامل دانشگاه با خیرین جزیی لاینفک از مدیریت شده است و ما در حال حرکت از کنش ابزاری به کنش اجتماعی و ارتباطی با خیرین هستیم.
ویژگی این کنش ارتباطی این است که دیگر خیرین تنها نقش سازنده ای را ندارند که آن مجموعه را ایجاد می کنند و از آن خارج می شوند بلکه ارتباط و تعاملشان را حفظ می کنند. در واقع ارتباط خیرین و حضورشان در دانشگاه مصداق آیه 7 سوره مبارکه ی الشرح است « فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ » که خداوند متعال در این آیه به پیامبر فرمود: پس هنگامی که از کار مهمی فارغ شدی به مهم دیگری بپرداز.
امروزه ارتباط دانشگاه با خیرین به گونه ای شده است که در ماموریت ها خیرین راهکارهای مناسب را ارائه می دهند و برای انجام آن ها خود ایفای نقش می نمایند.
ایشان در ادامه فرمودند: خدا را شاکریم به خاطر اعتمادی که خیرین گرامی نسبت به نهاد آموزش عالی به ویژه دانشگاه تهران دارند. امیدوارم فضای دانشگاه به گونه ای فراهم شودکه خیرین محترم بتوانند به عنوان کنشگرهای ارتباطی و اجتماعی الگوهای مختلف مشارکت های اجتماعی و روانی را به بدنه دانشگاه وارد کنندکه این امر نیازمند برنامه ریزی های دقیق از سوی خیرین گرامی است.
در ادامه ی مراسم از بیش از 70 خیر مدرسه ساز و از بانوان خیر مدرسه ساز تقدیر به عمل آمد و لوح تقدیر نیز اهدا گردید.
لازم به ذکر است در خلال افتتاح تالار همایش علامه امینی به همت بنیاد علمی و آموزشی قلم چی و مشارکت دانشگاه تهران و بنیاد حامیان دانشگاه تهران « مبلغ 3 میلیارد و 75 میلیون تومان » به وسیله ی خیرین خیرخواه برای بورسیه 615 دانشجو در سال تحصیلی 1403 – 1402 در نظر گرفته شد.
بدین رواق زبر جد نوشته اند به زر
که جز نکویی اهل کرم نخواهد ماند