24 مرداد سالروز درگذشت بنیانگذار جایزه سالانه دکتر پارساپژوه دردانشگاه تهران

به گزارش روابط عمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران، در چنین روزی، دکتر داوود پارسا پژوه، از مشاهیر دانشگاه تهران، استاد پردیس کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه و خیر جاودان بنیاد حامیان، در سال 1394 و در سن 74 سالگی چشم از جهان فرو بست.

داوود پارسا پژوه در سال ۱۳۲۰ در تهران متولد شد. وی پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه وارد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۴۴ مدرک کارشناسی رشته مهندسی جنگل و مراتع را از دانشگاه تهران دریافت کرد و برای ادامه تحصیل به فرانسه عزیمت کرد و پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی در تکنولوژی چوب از دانشگاه علوم نانسی فرانسه، به کشور بازگشت و در سال ۱۳۴۹ با مرتبه استادیاری در دانشگاه تهران به خدمت مشغول شد. وی در سال ۱۳۷۱ به عنوان استاد برگزیده دانشگاه تهران و در ۱۳۷۲ به عنوان استاد نمونه دانشگاه‌های کشور انتخاب شد.

خیر جاودان بنیاد حامیان دانشگاه تهران به گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ پردیس کشاورزی و منابع طبیعی تعصب خاصی داشت و بر این اساس، خانواده ایشان در همکاری با گروه مذکور، اقدام به اهداء جایزه تحصیلی به  دانشجویان منتخب گروه کردند.

کمک هزینه 3 میلیون  تومانی استاد فقید، دکتر داوود پارسا پژوه سالانه به دو دانشجو دکتری تعلق می گیرد، که در پایان سال دوم بر اساس پروپوزال تائید شده سطح کار علمی بالا و خلاقانه داشته باشند.

از سوابق کاری مرحوم دکتر پارسا پژوه می توان به عضویت در هیأت‌های ممیزه دانشگاه تهران و وزارت علوم، سرپرست کمیسیون برنامه‌ریزی آموزشی چوب‌شناسی و جنگلداری شورای عالی برنامه‌ریزی آموزش عالی کشاورزی، عضو وابسته فرهنگستان زبان علوم به مدت 20 سال، ریاست شاخه چوب شناسی گروه علوم کشاورزی، ۳ دوره مدیریت گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، ۴ دوره ریاست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، ۵ سال معاونت پژوهشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، معاونت دانشگاه تهران به مدت 17 ماه، عضو شورای عالی پژوهش‌های علمی کشاورزی و منابع طبیعی کشور به مدت 3 سال، سردبیری مجله منابع طبیعی ایران به مدت ۳ سال و عضویت در دو انجمن بین‌المللی آناتومی چوب (IAWA) وحفاظت چوب (IRG) اشاره کرد.

استاد ممتاز دانشگاه تهران، نویسنده و مترجم چندین کتاب از جمله، تکنولوژی چوب (کتاب برگزیده ده سال اخیر انقلاب اسلامی  در سال 1367)، اطلس چوب‌های شمال ایران به دو زبان فارسی و فرانسه، صنایع چوب و حفاظت صنعتی (کتاب سال  ۱۳۷۵) است، همچنین وی مقالات متعددی به زبان‌های فارسی و خارجی منتشر و در نشست‌های متعدد بین‌المللی شرکت کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید