25 امین سالروز درگذشت محمدعلی جمالزاده نویسنده و مترجم معاصر ایرانی را گرامی میداریم.
محمدعلی جمالزاده ادیب و شاعر ایرانی در دی ماه 1270 در اصفهان دیده به جهان گشود. او در 12 سالگی به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد و پس از چند سال به بیروت رفت. در ادامه رهسپار اروپا شد و دیپلم خود در رشته حقوق را از کشور فرانسه دریافت کرد. او بعدها به کشور سوئیس مهاجرت کرد و تا پایان عمر در این کشور زندگی کرد. قلم او ساده طنز آمیز و آکنده از ضرب المثل های و اصطلاحات عامیانه است. او یکی از 4 فارسی زبان نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات است.
محمدعلی جمالزاده علاوه بر مهارت در ادبیات و شعر یکی از خیرین و حامیان دانشگاه تهران نیز بوده است. او در سال 1354 کتابخانه شخصی خود را به دانشگاه تهران اهدا کرد، این مجموعه شامل کتاب های چاپی و نشریات و اسناد و دست نوشته های شخصی او است. محمدعلی جمالزاده 2500 جلد کتاب و 10000 برگ اسناد و دست نوشته به کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران اهدا کرده است. مجموعه کتاب های اهدایی او در تالاری به همین نام در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران نگه داری میشود. این خیر نیک اندیش یک سوم از درآمد حق التالیف نوشته های خود را به مدت سی سال پس از درگذشت خود به دانشگاه تهران واگذار کرده است و این مبلغ با تایید هیات امنا برای خرید کتاب صرف خواهد شد.
از دیگر هدایای مرحوم جمالزاده میتوان سود سهام شرکتهای سیمان تهران و شمال و سپرده های بانکی را نام برد. محمدعلی جمالزاده، ادیب و نیک اندیش شهیر ایرانی 17 آبان 1376 در آسایشگاهی در شهر ژنو دیده از جهان فروبست. سایر اقدامات نیک اندیشانه ای که با استفاده از موقوفات ایشان انجام شده است، توسط هیئت امنا بخشش های محمدعلی جمالزاده به دانشگاه تهران به انجام میرسد.
بنیاد مرحوم جمالزاده در راستای کمک به دانشجویان نیازمند یک خوابگاه دانشجویی به همین نام و با هزینه ای معادل 450 میلیون تومان در سال 1384 افتتاح کرده است. این خوابگاه در کوی دانشگاه قرار دارد.
در اقدامی دیگر هیئت امنا آثار جمالزاده در سال 1387 افدام به تجهیز و بازسازی تالار استاد عباس اقبال آشتیانی کرده اند، هزینه این بازسازی از بخشش های مالی مرحوم جمالزاده انجام است. بنیاد حامیان دانشگاه تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این خیّر فرهیخته امید دارد راه ایشان پررهرو باشد.
بنیاد حامیان دانشگاه تهران از خیرین نیکاندیش درخواست دارد برای پرداخت مبالغ حمایتی خود به صندوق نیکوکاری بنیاد حامیان دانشگاه تهران، با مراجعه به بخش حمایت از دانشگاه وبسایت بنیاد حامیان به نشانی https://utf.charityapp.ir/pay?pid=2 نسبت به حمایت از آینده سازان کشور و اعتلای علم و دانش، اقدام نمایند. هـر حمایتـی از طرف شما خیّر نیک اندیش، فـارغ از نـوع و مقـدار آن، الهـامبخـش آغـاز فصلـی جدیـد در آفرینـش آینـده روشـن بـرای جوانـان کشـورعزیزمـان خواهـد بـود.