بنیاد حامیان دانشگاه تهران، هرساله با حمایت خیرین گرانقدر، دانشجویان برتر بسیاری را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بورسیه میکند، برخی از این دانشجویان در زمینههای مختلف افتخاری کسب میکنند که باعث افتخار ما و دانشگاه تهران میشوند.
یکی از این دانشجویان زینب کبیری زمانی، دانشجوی بورسیه دورههای دوم، سوم و چهارم است که با پشتکار خود توانسته است علاوه بر کسب رتبه نخست در میان همورودیهای خود در چندین ترم متوالی، در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش بیوتکنولوژی صنایع غذایی، با سهمیه استعداد درخشان بدون آزمون پذیرفته شود و مشغول به ادامه تحصیل گردد. خبرنگار بنیاد حامیان دانشگاه تهران در گفتوگویی که با این دانشجو داشته است، نظر او را درباره بورسیه بنیاد و تأثیر آن در موفقیتش جویا شد که شرحی از آن را در ادامه میخوانیم.
-خودتان را معرفی کنید.
من زینب کبیری زمانی، دانشجوی ترم ۴ ارشد صنایع غذایی دانشگاه تهران، گرایش بیوتکنولوژی مواد غذایی هستم. سه دوره بورسیه بنیاد حامیان دانشگاه تهران را دریافت کردم. همچنین 6 ترم رتبه اول رشته خودم بودم و بدون کنکور و با پذیرش استعداد درخشان توانستم در مقطع ارشد ادامه تحصیل بدهم.
-چگونه با بنیاد آشنا شدید؟
من اولین بار فراخوان بورسیه دانشجویان برتر را در کانال دانشگاه تهران در تلگرام دیدم و از این طریق با آن آشنا شدم.
-چقدر با فعالیتهای بنیاد آشنا هستید؟
با بخشی از فعالیتهای بنیاد مثل بورسیه دانشجویان برتر کارشناسی و کارشناسی ارشد، کمکهای مختلف در ساختن خوابگاهها، تجهیزات مختلف دانشگاهی و آزمایشگاهی و کارآفرینی آشنایی دارم.
-.به نظر شما چگونه حمایتهای خیرین میتواند مؤثرتر باشد؟
یکی از کارهایی که به نظرم میتواند مؤثر باشد توسعه طرحهای حمایتی است یعنی تعداد و ظرفیت بورسیه و همچنین تنوع حمایتها بیشتر شود. مثلا اگر مبلغی در قالب حمایت به یک دانشجو اهدا شد، این بررسی انجام شود که چه کمکهای دیگری میتوان به آن دانشجو کرد. غیر از حمایت مالی این حمایت میتواند در قالب تأمین لپتاپ یا کمک در خریدن مواد آزمایشگاهی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی باشد.
نکته دیگر که لازم میدانم آن را بگویم اینست که با توجه به بالاتر رفتن قیمتها و شرایط جامعه، پیشنهاد من تغییر و افزایش مبالغ بورسیه دانشجویان است.
-نقش بنیاد در موفقیت شما چیست و به نظر شما چگونه میتوان در راستای تشویق و حمایت دانشجویان قدم برداشت؟
بنیاد حامیان دانشگاه تهران از جهات مختلف در موفقیت من تأثیرگذار بود. یکی از این جهات افزایش انگیزه و تشویق شدن و همچنین افزایش اعتمادبهنفس بود. البته از نظر مالی هم کمک خیلی خوبی بود و میتوانست بخشی از هزینههایم را تأمین کند و این حس خیلی خوبی در من ایجاد میکرد.
-نظر شما بهطور کلی راجع به بورسیه چیست و چه پیشنهادی در راستای بهبود آن دارید؟
وجود این فعالیتها و کمکهایی که میشود به نظر من خیلی تأثیرگذار است چون دانشجویان زیادی وجود دارند که استعدادهای خیلی زیادی دارند اما به دلیل مسائل مالی نمیتوانند ادامه بدهند. همچنین دیده شدن و توجه به این افراد میتواند اشتیاق و انگیزه برای تحصیل به آنها بدهد.
-به نظر شما حمایت خیرین از دانشجویان تا چه حد میتواند در گسترش فرهنگ نیکوکاری مؤثر باشد؟
در زمینه ترویج فرهنگ نیکوکاری به نظرم این فعالیت تأثیر چشمگیری داشته است. من بهشخصه وقتی در جشنها شرکت میکردم و صحبت خیرین را میشنیدم خیلی متحول میشدم و در من تأثیر میگذاشت. اینکه چنین انسانهایی وجود دارند و بهغیر از خودشان به بقیهی مردم هم فکر میکنند، خیلی من را تحت تأثیر قرار میداد. بهخصوص اینکه خیرین، این بذل و بخشش را در راستای علم و دانش و قشر دانشجو و جوان اختصاص داده بودند که باعث رشد و پیشرفت و بهبود اوضاع کشور میشود. همچنین در گردهماییها، میدیدم که حتی خود دانشجویان هم میتوانستند خیر باشند و در این حرکت سهیم باشند و این خودش انگیزهای بود که حتی با پرداخت مبلغ کم دانشجو هم میتوانست به جمع خیرین بپیوندد. البته این سؤال نیز پرسیده میشد که آیا بعد از فارغالتحصیلی، تمایل به انجام این کار خیر داریم یا نه، که این خودش بیانگر این است که ما زمانی که فارغالتحصیل میشویم و در آینده صاحب کار یا پیشرفتهای متعدد میشویم، نباید گذشتهمان، محل تحصیل و انسانهایی که در موفقیت ما سهیم بودند را فراموش کنیم و باید قدردان همهی آنها باشیم.
-به نظر شما در دوران کرونا حمایت از دانشجویان به چه نوعی مؤثرتر خواهد بود؟
به نظرم کمکهای بنیاد در این دوره میتواند شامل کمکهزینههای درمانی به دانشجویانی که دچار این بیماری میشوند و خانوادههای آنها باشد. همچنین در زمینههای تحصیلی، فراهم کردن ابزارهای مورد نیاز دانشجویان در این دوران مثل لپتاپ، اینترنت یا کتاب میتواند مؤثر باشد.
به عنوان سخن پایانی اگر صحبتی هست بفرمایید.
در پایان نهایت سپاسگزاری و قدردانی را از این بنیاد و خیرین دارم و خودم را همواره مدیون به آنها میدانم.
بنیاد حامیان دانشگاه تهران علاوه بر قدردانی از زینب کبیری زمانی بابت در اختیار قرار دادن وقت ارزشمندش، برای این دانشجوی تلاشگر آرزوی موفقیت روزافزون دارد.
دانشجویان گرامی بورسیه برتر ادوار بنیاد حامیان دانشگاه تهران که مایلاند موفقیتها و دستاوردهای علمی، فرهنگی، ورزشی و هنریشان در سایت بنیاد اطلاعرسانی شود، میتوانند درصورت داشتن حداقل یکی از شرایط زیر از طریق ایمیل info@bonyadut.com با بنیاد تماس حاصل فرمایند و مدارک و مستندات موفقیتهای خود را برای ما ارسال کنند.
۱- کسب ۲ مرتبه عنوان رتبه نخست در رشته تحصیلی خود
۲- رتبههای برتر پذیرفته شده در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری در سال جاری تحصیلی
۳- کسب عنوان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در سال جاری تحصیلی
۴- رتبههای نخست در المپیادهای علمی دانشجویی معتبر
۵- کسب رتبه بینالمللی در مسابقات ورزشی
۶- رتبه نخست در جشنوارههای علمی معتبر
۷- انصراف دانشجویان واجد شرایط بورسیه بنیاد حامیان دانشگاه تهران به نفع سایر افراد
۸- راهاندازی موفقیتآمیز استارتآپ یا شرکت در حوزه کارآفرینی
به امید موفقیت روزافزون شما