بنیاد زیبای یلدا

یلدا

بنیاد زیبای یلدا – به‌‌ روایت روابط‌ عمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران، هزاران سال است که ایرانیان، در آخرین شب پاییز گرد هم می‌آیند تا پیروزی روشنایی بر تاریکی را جشن بگیرند. این آئین باستانی، یادآور حکمت و خردی است که نسل به نسل منتقل شده است.

خورشید شکست ناپذیر

شب آخر پاییز از 7 هزار سال پیش، برای ایرانی‌ها موعد تولد خورشید نیکی در اوج تاریکی بوده است. زیرا اکثر آن‌ها کشاورز و دام‌پرور بودند و بعد از تجربیات مختلف، به این نتیجه رسیدند که روزهای طولانی‌تر یعنی محصول و برکت بیش‌تر؛ شاید برای‌تان جالب باشد که حتی معنای واژه یلدا زایش و تولد است که در اصل از زبان سُریانی (یا به نظر بعضی از زبان اوستایی) وارد فارسی شده.

نام دیگر این شب دلپذیر که با سلیقه‌ای مثال‌زدنی انتخاب‌شده، خورشید شکست‌‌ناپذیر است! این‌ها یعنی ما از دیرباز، حداقل در جهان ذهنی‌مان، اصلاً قصد نداشتیم در برابر مشکلات تسلیم شویم و دنبال بهانه‌ای برای امیدواری و تلاش می‌گشتیم!

خدا، خانواده و خنده

ظاهراً عدد 40 هم برای نیاکان دغدغه‌مند ما اهمیت بسیاری داشته، به همین دلیل زمستان را به دو چله بزرگ و کوچک تقسیم کرده بودند؛ شب یلدا آغاز چله بزرگ بوده و دوباره 40 روز بعد، شروع چله کوچک را با عنوان سَده، جشن می‌گرفتند. عنصر مشترک تمام این جشن‌های زیبا، در نظر گرفتن جایگاه و اهمیت خدا و خانواده همراه با سپاسگزاری، شادی و خنده‌ است؛ معجون معجزه‌آسایی که همیشه نشان‌دهنده قدرت و نجابت فرهنگ ایرانی بوده و هست.

آمیخته به صفا و شیرینی ادبیات

حافظ‌خوانی، شاهنامه‌خوانی و داستان‌گویی حتی به ساده‌ترین شکل ممکن، در کنار سفره‌ها و خوراکی‌های رنگارنگ و خوشمزه، جزئی جدانشدنی از شب یلدا هستند و این نشان‌دهنده اهمیت قند پارسی در فرهنگ متعالی ماست. افسانه‌ها و داستان‌هایی که در این شب نقل می‌شوند با توجه به تنوع مناطق و قومیت‌های ایران‌‌، گوناگون هستند و هر کدام جهان گسترده خودشان را دارند اما شاید بشود در همه‌ آن‌ها به یک معنای زیبای مشترک رسید، همان‌طور که استاد سخن، سعدی گفته است:

 

هنوز با همه دردم امید درمانست       که آخری بود آخر شبان یلدا را

 

امید که خورشید زندگی‌تان شکست‌ناپذیر و شب یلدای‌تان پر از شادی و برکت باشد!

برای خواندن مطالب بیش‌تر و جذاب‌تر و همراهی با ما در راستای ساختن بنیادی نیک و مستحکم برای دانشگاه و پیش‌بردن مرزهای علم، سایت و صفحات بنیاد حامیان دانشگاه تهران در فضای مجازی را دنبال نمایید.

برای ورود به صفحه جایزه حمایتی تحصیلی بنیاد حامیان:          کلیک کنید     

برای ورود به صفحه آپارات بنیاد حامیان:                               کلیک کنید     

برای ورود به کانال تلگرام بنیاد حامیان:                                  کلیک کنید     

برای ورود به صفحه اینستاگرام بنیاد حامیان:                          کلیک کنید    

برای ورود به کانال واتساپ بنیادحامیان:                                کلیک کنید

گرافیست: فاطمه دوستدار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید