به گزارش روابط عمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، اختتامیه هشتمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با حمایت بنیاد علم و فناوری جمیلی و همکاری بنیاد حامیان دانشگاه تهران، همزمان با هفته پژوهش و فناوری در راستای حمایت از ایجاد کسبوکارهای فناورانه دانشی و ترویج فرهنگ کارآفرینی و برای تحقق اقتصاد مقاومتی با هدف تبدیل داراییهای فکری به ثروت با حضور وزیر محترم علوم، اعضای هیئترئیسه دانشگاه تهران و خیرین نیکاندیش از جمله دکتر عباس مصلینژاد و مهندس کاظم قلمچی، عصر سهشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، در این مراسم، طی سخنانی، یکی از ویژگیهای ستودنی این جشنواره را توجه به علوم پایه برشمرد و گفت: « واقعیت این است که حوزه علوم پایه در کشور ما مشکلات زیادی دارد، چرا که در سطح کلان، سیاستگذاری لازم برای استفاده از این علوم نشده است. در واقع بیتوجهی به علوم پایه، برخاسته از نوعی دیدگاه اجتماعی و فرهنگی است که عوارض آن را در انتخاب رشته داوطلبان کنکور هم میبینیم: از بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر داوطلب، تعداد کمی رشتههای علوم پایه را برمیگزینند؛ در حالی که در تمام دنیا پیشرفت حوزه فناوری مدیون علوم پایه است و به همین دلیل سرمایهگذاری ویژهای در این بخش انجام میشود.»
استاد دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به جایگاه علوم پایه در دانشگاه تهران اظهار داشت: « محققان علوم پایه با مشکلات زیادی مواجه و خواستار حمایت بیشتر هستند. بر عهده سیاستگذاران علم و مدیران دانشگاه است که مسیر پیشرفت این علوم را هموار کنند، چرا که پیشرفت و موفقیت در این حوزه منجر به موفقیت در سایر حوزهها خواهد شد.»
دکتر حسینی خاطرنشان کرد: « نگاه ویژه این جشنواره به حوزه علوم پایه، مشوق پژوهشگران جوان این حوزه است و این مایه دلگرمی است. بیتردید جوانانی که امروز در این همایش مورد توجه و تقدیر قرار میگیرند، در آیندهای نهچندان دور از چهرههای برجسته عرصه علم کشور خواهند بود. اساساً برگزاری جشنوارهای به نام “اندیشمندان و دانشمندان جوان” میتواند برای جوانان کشور الهامبخش و منشأ اثرات فرهنگی مثبت باشد.»
دکتر حسینی دیگر ویژگی مثبت این جشنواره را توجه به مقوله کارآفرینی عنوان کرد و افزود: «پیوند بین علوم پایه و کارآفرینی، پیوندی مبارک و ارزشمند است. از این زاویه نیز چنین همایشی برای جوانان امیدآفرین و انگیزهبخش است.»
دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در سخنان کوتاهی برگزاری این جشنواره و اقدام دانشگاه تهران را خدمتی به علم و فناوری توصیف کرد و اظهار داشت: « این کار بسیار قابل تقدیر است و میتواند الگوی مناسبی برای تشویق محققان جوان باشد.»
دکتر محمود کمرهای، رئیس جشنواره و رئیس هیئتمدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران نیز، با بیان اینکه این جشنواره با حمایت وزارت علوم به یکی از جشنوارههای مطرح کشور تبدیل شده است، گفت: « برای توسعه علمی کشور باید از سه مرحله گذر کنیم: مقاله پژوهشی اولین مرحله است که به تنهایی مشکلی را حل نمیکند؛ گام بعدی نتیجه گرفتن از مقاله و رسیدن به یک دستاورد علمی است؛ مرحله سوم و اصلی، مرحله تأثیرگذاری یعنی سادهتر کردن و ارتقای کیفیت زندگی انسانها است. امیدواریم این جشنواره، فرصتی برای جوانان و اندیشمندان جوان برای رسیدن از مرحله اول به مرحله سوم باشد.»
وی در ادامه به روند جشنواره اشاره کرد و گفت: « در این جشنواره ۴۰۷ ایده در قسمت ایدههای علمی دریافت شد که از آن میان ۱۷ تیم پس از طی فرایند دقیق داوری برگزیده شدند. در بخش کسبوکار نیز ۵۲ تیم شرکت کردند که ۴ تیم از میان آنان انتخاب شدند.»
مهندس ابراهیم جمیلی، رئیس هیئت مدیره بنیاد علم و فناوری جمیلی و عضو هیئتامنای بنیاد حامیان دانشگاه تهران نیز هدف از برگزاری این جشنواره را پیوند علم و ثروت عنوان کرد و افزود: «ما عاشق ایران هستیم و باید ایران را برای خود و نسلهای بعد بسازیم. از ایدهپردازان دعوت میکنیم که برای حل مشکلات کشور راه حل ارائه کنند تا کمبودهای عرصه تولید و موانع مسیر توسعه کشور رفع شود.»
دکتر سیدمحمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی و دکتر فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، نیز در سخنان خود به اهمیت علوم پایه و ارزش و جایگاه جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان اشاره کردند.
تقدیر از برگزیدگان و قدردانی از کمیته داوران جشنواره در بخش علمی و کسبوکارهای کوچک از دیگر برنامههای این جشنواره بود.
جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با تمرکز بر پژوهشهای علوم پایه و با هدف حمایت از کسبوکارهای مبتنی بر فناوری، از سال ۱۳۹۶ به صورت سالانه، با حمایت بنیاد علم و فناوری جمیلی در دانشگاه تهران برگزار میشود.
برای خواندن مطالب بیشتر و جذابتر و همراهی با ما در راستای ساختن بنیادی نیک و مستحکم برای دانشگاه و پیشبردن مرزهای علم، سایت و صفحات بنیاد حامیان دانشگاه تهران در فضای مجازی را دنبال نمایید.
برای ورود به صفحه جایزه حمایتی تحصیلی بنیاد حامیان: کلیک کنید
برای ورود به صفحه آپارات بنیاد حامیان: کلیک کنید
برای ورود به کانال تلگرام بنیاد حامیان: کلیک کنید
برای ورود به صفحه اینستاگرام بنیاد حامیان: کلیک کنید
برای ورود به کانال واتساپ بنیادحامیان: کلیک کنید