جایزه حمایتی تحصیلی دکتر رضا زمانی، خورشیدی در پس ابرهای فروتنی

رضا زمانی

مقدمه کتاب زندگی

دکتر رضا زمانی در سال 1317 در یک خانواده فرهیخته و دانشمند متولد شد. از خردسالی همچون پدرش به مطالعه علاقه‌مند بود. در دوره كودكی و نوجوانی كتاب های ادبیات و تاریخ و شعر بسیار می‌خواند. به سعدی، حافظ و فردوسی علاقه داشت و به گفته‌ی خودش در خیابان ژاله، خانه‌ی پدری، از پیرمرد كتاب‌فروشی که او را به یاد پیرمرد خنزر پنزری صادق هدایت می انداخته، بینوایان را کرایه می‎کرده و می‌خوانده است.

مونس انسان‌ها

جوان جویای حقیقت ابتدا به توصیه خانواده در رشته‌ی حقوق دانشگاه تهران تحصیل کرد اما بعدها علاقۀ پیشینش دوباره زنده شد و همراه با اولین ورودی‌های مقطع فوق لیسانس روانشناسی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی فارغ‌التحصیل شد. علاقه او به رشتۀ روانشناسی از دلبستگی‌اش به ارتباط با انسان ها نشأت می‌گرفت. چنان كه خود می‌گفت: «همیشه علوم انسانی و كار با انسان‌ها مورد علاقه‌ام بوده و مدام دوست داشتم با آدم‌ها كار كنم».

طلوع خورشید در مغرب زمین

او بعد از فارغ التحصیلی در رشته روانشناسی، از سوی دانشگاه مینه سوتای آمریكا پذیرفته شد و برای ادامه تحصیل عازم دیار غرب شد. این دانشگاه که از موسسه‌های معتبر جهان در رشته‌ی روانشناسی است، میزبان اندیشمندی شد که بعدها، در سال 2019، عنوان روان‌شناس برجستۀ بین‌الملل را به دانشجوی ایرانی‌اش اختصاص داد. دکتر زمانی با وجود تمام افتخاراتش، از بازگو کردن آن‌ها خودداری می‌کرد و معتقد بود تنها وظیفه‌ای که به او محول شده را به انجام رسانده است.

رضا زمانی وصیت‌نامه دکتر رضا زمانی در مورد اهدای اموالش به دانشگاه

روشنایی‌بخشِ بی‌بدیل

علی‌رغم پذرفته شدن در دوره‌ی فوق دکتری دانشگاه مینه‌سوتا، دکتر رضا زمانی در سال 1374 به سرزمین مادری برگشت و در دانشگاه تهران مشغول به کار شد؛ چرا که اعتقاد داشت «باید در ایران ماند و درس خواند و ساخت و زحمت کشید». او برای اعتلای روانشناسی کشور تلاش بسیاری کرد؛

در سایه‌ی این تلاش و هدایت بود که انجمن روان‌شناسی ایران به افتخارهایی نظیر انجمن برتر حوزۀ علوم انسانی دست یافت. ضمن اینکه استاد بزرگوار دانشگاه تهران در جهت بازسازی فضای آزمایشگاه حیوانی و خرید تجهیزات، کمک مالی کرده و حتی در وصیت‌نامه‌اش از وراث خواسته بود تا از کمک‌های بیش‌تر به گروه روانشاسی دریغ نکنند.

 مردی که ایستاده درگذشت

دکتر رضا زمانی ایستاده درگذشت. چرا که از دوستان و نزدیکان نقل شده که تا آخرین جلسۀ انجمن، با وجود نقاهتش، با تمام دقت و احساس مسئولیت در جلسات حضور داشت. این دانشمند بزرگوار سرانجام در تاریخ اول اردیبهشت 1402، در قطعۀ نام‌آوران به‌ خاک سپرده شد. بعد از فراق استاد، در پوسترِ مراسمِ گرامیداشت از عبارتی استفاده شد که بهترین توصیف برایش بود: «خورشیدی در پس ابرهای فروتنی».

جایزه حمایتی تحصیلی دکتر رضا زمانی

انسان‌های بزرگ حتی پس از مرگ‌شان هم زنده‌اند و دیگران از نعمت وجود پربرکت‌شان بهره می‌برند. جایزه حمایتی تحصیلی دکتر رضا زمانی اکنون در قالب تجهیز آزمایشگاه‌های دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران به دانشجویان این دانشکده کمک می‌کند تا ادامه‌دهنده راه استاد پرافتخارشان باشند.

برای خواندن مطالب بیش‌تر و جذاب‌تر و همراهی با ما در راستای ساختن بنیادی نیک و مستحکم برای دانشگاه و پیش‌بردن مرزهای علم، سایت و صفحات بنیاد حامیان دانشگاه تهران در فضای مجازی را دنبال نمایید.

برای ورود به صفحه جایزه حمایتی تحصیلی بنیاد حامیان:          کلیک کنید     

برای ورود به صفحه آپارات بنیاد حامیان:                               کلیک کنید     

برای ورود به کانال تلگرام بنیاد حامیان:                                  کلیک کنید     

برای ورود به صفحه اینستاگرام بنیاد حامیان:                          کلیک کنید    

برای ورود به کانال واتساپ بنیادحامیان:                                کلیک کنید

 

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید