اندیشه نیک حتی در حین شکنجه
به روایت روابط عمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران، در اناجیل چهارگانه و تواریخ نقل شده که عیسی مسیح قبل از به صلیب کشیدهشدن، مورد شکنجههایی به شدت وحشتناک و غیرانسانی قرار گرفته است؛ با این حال در حین شکنجه، مدام دعا کرده و ملتمسانه از خدا میخواسته تا شکنجهگرهایش را مجازات نکند، چرا که درک و فهم کمی داشتند، در غیر این صورت، مرتکب چنین خطایی نمیشدند! این حجم از بزرگواری شگفتانگیز است و از وجودی سرشار از محبت لبریز میشود! از زبان عیسی مسیح نقل شده:
«ما میدانیم که خدا چقدر ما را دوست میدارد، زیرا گرمی محبت او را چشیدهایم. ما محبت او را باور میکنیم. خدا محبت است! و هر که با محبت زندگی میکند، با خدا زندگی میکند و خدا در وجود اوست.» (اول یوحنا 16:4)
پدر نیکیها
ریشه شخصیت بابانوئل که به عنوان یکی از نمادهای کریسمس شناخته میشود، به کشیشی به نام سنت نیکولاس و نیکوکاری در مسیحیت برمیگردد. نیکولاس مقدس که قرن چهار میلادی، در ترکیه امروزی، زندگی میکرده است، در کودکی پدر و مادرش را از دست داده، ثروتی بزرگ را به ارث میبرد و تصمیم میگیرد تا ارثیهاش را به نیکوکاری اختصاص دهد.
حتما عکسهای مربوط به بابانوئل را دیدهاید، یکی از کارهایی که به نیکولاس مقدس نسبت میدهند و همچنان جز نمادهای کریسمس محسوب میشود، گذاشتن کادوهای مختلف در جوراب است! البته بعدا چهره بابانوئل و داستانش توسط هنرمندان مختلف و مخصوصا با تبلیغات شرکت کوکاکولا (برای جا انداختن رنگ برندش که قرمز است)، تغییرات فراوانی کرد.
مسیح گیلان
آرسن خاچاطور میناسیان در یک خانواده مسیحی، در رشت و سال 1295 به دنیا آمد. همانجا تحصیل کرد و پس از تمام کردن دبیرستان، دو سال مشغول یادگیری داروسازی در یک داروخانه، در قزوین شد. با تجربهای که به دست آورده بود به گیلان برگشت و اقدام به تولید و فروش دارو با قیمت پایین و حتی رایگان برای فقرا کرد.
در دوران اوج جنگ جهانی دوم، داروهای آرسن، بخش بزرگی از مردم گیلان را از ابتلا به تیفوس، تیفوئید و مرگ نجات داد. این مرد بزرگ گاهی اوقات حتی از سرمایه خودش هزینه میکرد و بارها به تهران میرفت تا بتواند مواد اولیه به دست آورده و جان مردم را نجات دهد. تلاشهای بیدریغ آرسن و قیمت پایین داروهایش باعث میشد تا دیگر داروفروشها شاکی شده و به او تهمتهای مختلفی بزنند.
دریافت دکترای افتخاری از دانشگاه تهران
قلب پر از محبت و احساسات زیبای آرسن باعث میشد تا بدگوییهای دیگران هیچ اثری روی او نداشته باشند. در سال 1319 اولین داروخانه شبانهروزی ایران، به نام کارون، را تاسیس کرد. نیکوکاریهای مسیح گیلان و تلاشهای بیدریغش باعث شد تا دانشگاه تهران با اهدای دکترای افتخاری داروسازی از او تقدیر کند؛ اما این پایان راه نبود. آرسن آنقدر مورداعتماد خیرین و مردم گیلان بود که سیل کمکها به سمت او سرازیر میشد تا هر جور که میخواست، در راه خیر، هزینه کند.
موسس اولین آسایشگاه خیریه سالمندان ایران
با کمکهای دریافتی و پول سرشار فروش داروها، آرسن اولین آسایشگاه خیریه سالمندان ایران را تاسیس کرد. در موقعیتهای بحرانی مانند آتشسوزی و سیل و اعتصاب، همیشه کنار مردم بود و برای احقاق حقشان میجنگید. در نهایت، در نوروز 1356، آرسن میناسیان، با همان لبخند دلپذیر و معصومانه همیشگیاش، وقتی که مشغول خدمت در آسایشگاه بود، از دنیا رفت. گفته میشود مراسم تشییع جنازهاش، یکی از شلوغترین مراسمهایی بوده که تا آن روز برگزار شده و از همه اقشار، از مرد و زن و مسلمان و مسیحی،حضور داشتند و به شیوه خاص خودشان واسش عزاداری کردند.
«پس سه چیز همیشه باقی خواهد ماند: ایمان، امید و محبت؛ اما از همه اینها بزرگتر، محبت است.» (اول قرنتیان 13:13)
برای خواندن مطالب بیشتر و جذابتر و همراهی با ما در راستای ساختن بنیادی نیک و مستحکم برای دانشگاه و پیشبردن مرزهای علم، سایت و صفحات بنیاد حامیان دانشگاه تهران در فضای مجازی را دنبال نمایید.
برای ورود به صفحه جایزه حمایتی تحصیلی بنیاد حامیان: کلیک کنید
برای ورود به صفحه آپارات بنیاد حامیان: کلیک کنید
برای ورود به کانال تلگرام بنیاد حامیان: کلیک کنید
برای ورود به صفحه اینستاگرام بنیاد حامیان: کلیک کنید
برای ورود به کانال واتساپ بنیادحامیان: کلیک کنید
نویسنده: محمدامین جراح
گرافیست: مهرناز مدقالچی