به گزارش روابط عمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران، فاطمه سیاح در سال ۱۲۸۱ شمسی در مسکو زاده شد. او که مدرک تحصیلی دکترای ادبیات از کشور روسیه را داشت، از روشنفکران زمانهی خود بوده است. زندهیاد فاطمه سیاح اولین زن دارای کرسی استادی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران نیز بوده است. از فعالیتهای ایشان میتوان به مشارکت در تأسیس کانون بانوان در وزارت فرهنگ اشاره کرد. فاطمه سیاح اولین کرسی نقد ادبی را در دانشگاه تهران بنیان گذاشت. علاوه بر این در زمینهی دفاع از حقوق زنان فعال بود. در زمان تدریس خود نیز شاگردان برجستهای را پرورش داد که از میان آنها سیمین دانشور را میتوان نام برد.
این خیّر جاودان دانشگاه در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی به ایران آمد. در همان سال در کنگره هزاره فردوسی شرکت نمود. پس از آن در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی در وزارت فرهنگ استخدام شد و به سمت معاون اداره تعلیمات نسوان درآمد و به طور همزمان به عضویت هیاتمدیره «کانون بانوان ایران» انتخاب شد. در سال ۱۳۱۵ در دانشسرای عالی مشغول به تدریس در رشتهی زبانهای خارجی شد.
پس از آن فعالیتهای سیاسی او نیز آغاز گردید و در همان سال از طرف وزارت امور خارجه به ژنو رفت.
مأموریت ایشان در این سفر شرکت در هفدهمین دوره جامعه ملل بود.
در سال ۱۳۱۷ با یک درجه ارتقاء به درجهی دانشیاری نائل آمد.
فاطمه سیاح پس از تشکیل حزب زنان ایران در سال ۱۳۲۲ به عضویت دبیرخانه و منشی انجمن برگزیده شد.
علاوه بر تمامی فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایشان که در بالا به خلاصهای از آنها اشاره شد، در زمان حیات خود، از فعالیتهای خیرانه نیز غافل نبود.
کمکهای ایشان به دانشگاه تهران و حمایت از دانشجویان دانشگاه تهران از جمله فعالیتهای خیریهی این بانوی درگذشته بوده است.
دکتر فاطمه سیاح در ۱۳ اسفندماه ۱۳۲۶ در اثر ایست قلبی در ۴۵ سالگی درگذشت.
امید است که راه ایشان پر رهرو باقی بماند و اندیشمندانی چون او، کمکهای معنوی و مالی خود را از نسلهای آتی سازندهی این مرز و بوم دریغ ندارند.
هـر حمایتـی از سوی شما خیّر نیکاندیش،فارغ از نوع و اندازه آن، بیتردید دریچهای است بهسوی فردایی درخشان. فردایی که جوانان تحت حمایت شما، بخشی از سازندگان آن هستند. بذری که امروز به مهر میکارید، فردا به غرور و سرور خواهید دروید. شما نیز میتوانید با مراجعه به بخش حمایت از دانشگاه وبسایت بنیاد حامیان به نشانی https://bonyadut.com/ نسبت به حمایت از آیندهسازان کشور و ارتقای علم و دانش، اقدام فرمایید.