حمیدرضا رنجبر همیار کارمند صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری دانشگاه تهران
روابطعمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران در راستای بهرهمندی از آراء و نظرات خانواده بزرگ حامی دانشگاه تهران با همیاران کارمند صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری دانشگاه تهران همراه است.به همین منظور خبرنگار بنیاد حامیان در گفتگو با حمیدرضا رنجبر همیار کارمند صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری بنیاد حامیان، از پیشنهاد ایشان به خیرین و توصیه به دانشجویان خوابگاهی روایت می کند.
مشروح گفتگو را در ادامه میخوانید:
- لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری از سوابق کاری- دانشجویی خود برای ما بگویید.
حمیدرضا رنجبر هستم و حدود 20 سال سابقه کار دارم. مقطع کارشناسی را در رشته روانشناسی کودکان استثنایی به پایان رساندم. اما با توجه به اینکه رویکرد اداری و مالی داشتم، مقطع ارشد را در رشته مدیریتدولتی دانشگاه تهران تحصیل کردم. ابتدای کار من از مرکز بهداشت و درمان دانشگاه بود. بعد از گذشت چند سال و مسئولیتهای مختلف، در حال حاضر به عنوان معاون اجرایی کوی دانشگاه، مشغول به خدمت هستم.
- چه عاملی باعث شد شما به کار خیّری روی بیاورید؟
من نمیتوانم خودم را خیّر بدانم چون بزرگواران دیگری در این عرصه میدرخشند. هدف این بود که من هم نقشی در توسعه دانشگاه تهران داشتهباشم و انشاءالله خدا از من قبول کند.پ
- بهعنوان معاون کوی دانشگاه چه صحبتی با خیّرین دارید؟
خیّرین بزرگوار در این سالهایی که من مشغول به خدمت بودم ساختمانهای فراوانی در مجموعه کوی دانشگاه تهران ساختهاند، البته قبل از من هم کارهایی انجام شدهبود که از خیّرین تشکر میکنم ولی دوست داشتیم که مراوده و همفکری بیشتری با اداره کل خوابگاهها داشتهباشند و از شرایط خوابگاهها باخبر شوند. اینکه ما ساختمان با رویکرد خوابگاه بسازیم یک گزینه است اما اینکه ببینیم نیازهای واقعی اداره کل خوابگاهها و خیلی از مسائل زیربنایی حوزه خوابگاه ها چیست، گزینه دیگر است. اغلب ساختمانهای خوابگاهی دانشگاه، قدیمی است و بعضی از آنها سالهای زیادی است که ساختهشدهاند و نکات خاصی دارند. مثلاً ساختمانهای مجموعه کوی موتورخانههای زیادی دارد که نگهداری این موتورخانهها هزینههای بالایی دارد که محل نگرانی است و همیشه با این مورد چالش داریم. خیلی خوب است که خیّرین به ما کمک کنند که در موتورخانههای خوابگاهی بازسازی اساسی صورت بگیرد که تا چندین سال نگرانی در این باب وجود نداشتهباشد. نکات و مشکلات ریز و درشت دیگری هم در مجموعههای خوابگاهی وجود دارد که از خیّرین میخواهیم با همفکری با اداره کل خوابگاهها، شرایط ما را بهتر درک کنند. در دانشگاه تهران از کل کشور دانشجوهای با استعداد و نخبه داریم و اینجا باید شرایطی حاکم باشد که دانشجویان بتوانند علاوهبر آرامش با تمرکز زیاد فعالیت کنند و برای خود و جامعه فردی مفید شوند.
ما رابطه خوبی با بنیاد حامیان داریم و خدا را شاکرم که حمایتهای بسیاری از خوابگاهها داشتهاند، امیدوارم شرایط مراوده بیشتر فراهم شود. همچنین در آینده با همکاری و پشتیبانی بنیاد حامیان از شبکه خیرین حامیان کوی که ذیل بنیاد حامیان فعالیت میکند، رونمایی خواهیمکرد.
- از آخرین وضعیت خوابگاههای خیّرساز برای ما بگویید.
حدوداً 9 ساختمان خیّرساز در کوی داریم. البته منظور از کوی مجموعه خوابگاهی چمران را هم شامل میشود. در کل شرایط خوبی از لحاظ نگهداری داریم. حدود 3 ساختمان جدید داریم که یا درحال ساخت است یا هنوز افتتاح نشدهاست. بعضی اوقات خیرین گلههایی دارند و بیان میکنند:«ما خوابگاهها را به شکل هتل تنظیم میکنیم ولی دانشجوها استفاده درستی از آنها نمیکنند». امیدواریم که بتوانیم یکی از کارهای مهمی را که به کمک همین شبکه خیرین حامیان کوی انجام بدهیم، این باشد که شیوه استفاده صحیح و درست استفاده از لوازم و تجهیزات را در بین دانشجویان فرهنگسازی کنیم. دانشجویان باید توجه کنند که از بیتالمال استفاده میکنند، چون خیّرین با سرمایه خود این ساختمانها را ایجاد کردند. هرچقدر بیشتر یاد بگیریم چگونه رفتار کنیم، مداومت و طول عمر این سیستمها بیشتر خواهد شد و مسلماً برادر و خواهرهای ما بعداً از این امکانات استفاده خواهند کرد.
- آیا مایل هستید همکاران خود را برای انجام کار خیر در بنیاد دعوت کنید؟ چگونه بنیاد حامیان را برای آنها توصیف میکنید؟
من به جای اینکه بنیاد را برای همکاران توصیف کنم و آن ها را با فعالیت ها و اقدامات بنیاد آشنا کنم، سعی در درگیر کردن آنها با بنیاد دارم.مثلا در حاشیه پویشی که برای آشنایی همکاران با بنیاد در سال 96 شکل گرفت، همزمان با پیگریها و کمکهای شایسته بنیاد حامیان تعداد زیادی از ملزومات خوابگاه مثل یخچال، ماشین لباسشویی، موکت، تختخواب، پمپ و دینام کولر و پرده خریداری کردیم، اینها را وقتی همکاران مشاهده میکنند که بنیاد کمک میکند و پای کار است، آنها هم به همیاری تشویق و درگیر فعالیتهای بنیاد میشوند.
- به عنوان سوال آخر، آیا نکته ای وجود دارد که دوست داشتهباشید به آن اشاره کنید؟
در بعد دینی میگویند کار خیر پنهان باشد تا ارزش آن بالاتر رود، اما یکی از خیّرین دانشگاه تهران مثال قشنگی زدند که: «وقتی شما نماز صبح را میخوانید، باید با صدای بلند بخوانید که همهی آنهایی که خواب هستند، بیدار شوند». به نظر من وقتی کار خیری انجام میشود باید به شیوه بنیاد حامیان که مرتب اطلاعرسانی میکند، انجام شود، زیرا بنیاد پوشش فعالیتهای خیّری دانشگاه را برای اینکه فرهنگ انجام کار خیر گسترش یابد انجام میدهد. توسعه این فرهنگ که خیرین درگیر آن شوند و حس مثبتی که به آنها القای میشود، هم اثرگذار و باعث تداوم کار خیر میشود. است، چون ما در زندگی بابت حسهای خوبمان رشد و هزینه میکنیم.
برای آقای رنجبر آرزوی موفقیت و سربلندی میکنیم.
بنیاد حامیان دانشگاه تهران از خیرین نیک اندیش و بزرگوار درخواست دارد با توجه به این ایام و لزوم حفظ فاصلهگذاری اجتماعی، برای پرداخت مبالغ حمایتی خود به صندوق نیکوکاری سرمایهگذاری بنیاد حامیان دانشگاه تهران، میتوانند با مراجعه به بخش حمایت از دانشجویان و دانشگاه تهران سامانه مشارکت بنیاد حامیان دانشگاه تهران به نشانی https://utf.charityapp.ir/pay?pid=2 نسبت به حمایت از آینده سازان کشور و اعتلای علم و دانش، اقدام نمایند.
با پیوستن به صفحات مجازی بنیاد حامیان دانشگاه تهران در شبکههای اجتماعی به شناسه hamiyanut@ از آخرین اخبار و اطلاعات در زمینههای خیرین، بورسیه، رویدادها و فراخوانهای بنیاد حامیان مطلع شوید.