زندگی‌نامه زنده‌یاد استاد علی اسفرجانی، خالق باغ‌های پررمز و راز

علی اسفرجانی

به روایت روابط عمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران، علی اسفرجانی در سال ۱۲۹۹ هجری شمسی، در اصفهان، شهری که همواره به هنرهای زیبا شهره بوده، به دنیا آمد. پدرش شادروان اسدالله اسفرجاني، از مقامات ارشد ماليه، مردی مومن، صاحب کمال و اهل هنر بود.

شکوفه‌ای در باغ هنر

از دوران کودکی، علاقه به هنر در دلش جوانه زد و در کنار پدرش، که او را به محضر استادان برجسته هنرهای سنتی می‌برد، نخستین قلم‌ را در هنر تصویرگری زد. سال‌ها بعد خانواده اسفرجانی به تهران نقل مکان کردند. او در ۱۴ سالگی وارد مدرسه صنایع قدیمه شد؛ جایی که زیر نظر استادانی همچون هادی تجویدی و علی درودی، اصول مینیاتور و تذهیب را آموخت تا با خطوط نرم و ظریف زندگی را به تصویر بکشد.

علی اسفرجانی

شکارگاه بهرام گور، سوخت و معرق روی چرم، ۱۳۷۰

صور خیال

در سال ۱۳۱۸، با مهارت و تجربیات ارزشمندش در زمینه طراحی و نقاشی، کار در چاپخانه مجلس را آغاز کرد. با این وجود، هرگز از خلق آثار هنری باز نماند و آثار ماندگاری در زمینه مینیاتور و تذهیب خلق کرد که تا به امروز در موزه هنرهای ملی ایران به یادگار مانده‌اند. سال ۱۳۴۰، آغازگر دوره‌ای جدید در زندگی هنری استاد اسفرجانی بود. او نخستین تابلوی خود در هنر سوخت و معرق را خلق کرد و تا سن ۷۵ سالگی زیبایی‌های نهان جهان را با قلم ظریف هنرمندانه خود، جانی روحانی بخشید.

علی اسفرجانی

                                             تابلوی دادخواهی پیرزن از سلطان سنجر، اثر استاد علی اسفرجانی

تلاقی رنگ و روح

هنر تصویرگری و مینیاتور از دل تاریخ و فرهنگ کهن سرزمین‌های شرق برخاسته است؛ جایی که هر نقش و نگار، داستانی از عمق روح انسان‌ها و زیبایی‌های طبیعت را بازگو می‌کند. در هر رنگ و طرح، احساسی از عشق، امید یا حتی دلتنگی را به نمایش می‌گذارد. مینیاتور با قدرت خود، جهانی بی‌انتها را در محدودۀ یک قاب کوچک، پر از جزئیات خیره‌کننده و رنگ‌هایی که از دل تاریخ می‌درخشند، به ارمغان می‌آورد. استاد علی اسفرجانی بیش از ۲۲ اثر ارزشمند در زمینه سوخت و معرق، شامل آثاری برگرفته از اشعار حافظ و سعدی، خلق کرد. آثار او، تجسمی از عمق و عظمت ادبیات عرفانی و حماسی ایران است.

علی اسفرجانی

طباخی، سوخت و معرق روی چرم،۱۳۵۴ شمسی

تجلی یک عمر تلاش هنری استاد علی اسفرجانی

در ۲۴ دی ماه ۱۳۸۴، استاد علی اسفرجانی دیده از جهان فروبست. به وصیت ایشان و با همت دخترشان، شهرزاد اسفرجانی، گنجینه‌ای نفیس شامل ۲۵ تابلو از آثار این هنرمند بزرگ به دانشگاه تهران اهدا شد. این آثار هم‌اکنون در تالاری به نام “اسفرجانی” در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران نگهداری می‌شود.

آذر ۱۳۹۶، با تلاش‌های مسئولان دانشگاه تهران و حضور خانواده استاد اسفرجانی، تالار دائمی آثار ایشان در باغ موزه نگارستان افتتاح شد. این تالار، گواهی بر زندگی پربار و هنر بی‌همتای استادی است که نامش همواره در تاریخ هنر ایران جاودان خواهد ماند.

برای خواندن مطالب بیش‌تر و جذاب‌تر و همراهی با ما در راستای ساختن بنیادی نیک و مستحکم برای دانشگاه و پیش‌بردن مرزهای علم، سایت و صفحات بنیاد حامیان دانشگاه تهران در فضای مجازی را دنبال نمایید.

برای ورود به صفحه جایزه حمایتی تحصیلی بنیاد حامیان:          کلیک کنید     

برای ورود به صفحه آپارات بنیاد حامیان:                               کلیک کنید     

برای ورود به کانال تلگرام بنیاد حامیان:                                  کلیک کنید     

برای ورود به صفحه اینستاگرام بنیاد حامیان:                          کلیک کنید    

برای ورود به کانال واتساپ بنیادحامیان:                                کلیک کنید

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید