پاسداشت روز سمن‌ها

هرساله در جهان روز ۲۷ فوریه و یا به تاریخ شمسی برابر با هشتم اسفند ماه را به گرامیداشت سازمان‌های غیردولتی می‌پردازند. هدف از انجام این کار ایجاد یک منبع الهام برای ترغیب مردم به فعالیت در این سازمان‌ها، تقویت و گسترش همکاری میان سازما‌ن‌های دولتی و خصوصی و همچنین پاسداشت فعالیت‌های ارزشمند و اثربخش این سازمان‌ها در سرتاسر دنیا است.

در ایران نیز اینگونه سازمان‌ها با نام اختصاری «سمن» که سرواژه «سازمان‌های مردم نهاد» است شناخته می‌شوند.

تاریخچه‌ی روز جهانی سازمان‌های مردم‌نهاد

اولین بار در سال ۲۰۱۴ این روز توسط خانم «هلن کلارک» که در آن زمان نخست‌وزیر کشور نیوزلند و مدیر برنامه‌ی توسعه‌ی سازمان ملل متحد بود، به رسمیت شناخته شد. در همان تاریخ بود که تعداد بسیاری از سازمان غیردولتی و رؤسای یونسکو، اتحادیه اروپا و رهبران بین‌المللی، در شهر هلسینکی فنلاند گرد هم آمدند تا اولین روز جهانی سازمان‌های غیر دولتی را جشن بگیرند.

وجود این روز در تقویم هر سال بطور رسمی، محرکی برای نشر و اشتراک‌گذاری تجربیات موفق این سازمان‌هاا با یکدیگر در سراسر دنیا است.

مطابق تعریف ارائه شده از سازمان مرم‌نهاد یا NGO، هر نوع سازمانی که بطور مستقل از دولت فعالیت کند و با شرط اینکه هدف آن کسب سود نباشد، سمن نامیده می‌شود.

نوع فعالیت سمن‌ها

در مورد نوع فعالیت این سازمان‌ها محدودیتی وجود ندارد به گونه‌ای می‌توان گفت دامنه‌ی فعالیت‌ بسیار گستره‌ای را شامل می‌شود. سمن‌ها در سراسر جهان به کارهای مختلفی در زمینه‌های متعددی همچون بهداشت و درمان، اجتماعی فرهنگی ، مذهبی و … مشغول هستند. شایان ذکر است که تعداد زیادی از سمن‌ها به فعالیت‌های خیریه و کمک‌رسانی به اقشار ضعیف جامعه می‌پردازند. در مورد تعداد اعضا و اندازه‌ی این سازمان‌ها نیز نمی‌توان حدود خاصی را تعیین کرد. سمن‌ها از انجمن های بین‌المللی گرفته تا بنیاد ‌های محلی و موسسه‌های خیرینه و عام المنفعه‌ی کوچک دسته‌بندی می‌شوند. در یک تخمین نسبتا دقیق گفته می‌شود که در حال حاضر ۱۰ میلیون سمن در جهان وجود دارد که در حوزه‌‌های گوناگون فعال هستند که این رقم تا سال ۲۰۳۰ به بیست میلیون خواهد رسید.

بنیاد حامیان دانشگاه تهران ضمن گرامیداشت روز جهانی سازمان‌های مردم‌نهاد، امیدوار است تا با توسعه‌ی فعالیت‌های خیرخواهانه در قالب این سازمان‌ها، حامیان بیشتری تشویق به ارائه‌ی کمک‌های معنوی و مالی خود شده و حمایت از اقشار کم‌برخوردار جامعه با همت سمن‌ها رونق چشمگیری بیابد.

شما نیز با پیوستن به خانواده بزرگ حامیان دانشگاه تهران، می‌توانید در شکوفایی هرچه بیش‌تر ایران عزیز سهیم باشید. برای این کار کافی است به بخش حمایت از دانشگاه وبسایت بنیاد حامیان به نشانی https://bonyadut.com/ مراجعه فرمایید.

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید