مرحوم احمد بهمنیار از خیرین جاودان دانشگاه تهران است که پس از تحمل یک دوره بیماری سخت در۱۲ آبان سال ۱۳۳۴ دیده از جهان فروبست. ایشان در سال ۱۲۶۳ در کرمان چشم به جهان گشود و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی نزد پدر، درسنین ۱۶ تا ۳۰ سالگی همانند پدر و مادرش به تدریس مشغول بود. دکتر بهمنیاردر سال ۱۳۲۱ به عضویت پیوسته فرهنگستان ایران انتخاب شد.ایشان روش تدریس جدید را برگزید و در مدرسه پدر، مدرسهای چهارکلاسه به نام «تربیت» تأسیس کرد که بعدها به نام مدرسه «سعادت» نامگذاری شد.همچنین پس از مدتی مدرسهای با نام اسلامیه در بم تأسیس کرد که به عمادیه تغییر نام داد. وی از پایهگذاران نثر تحقیقی و دانشگاهی بود.
دکتر بهمنیار علاوه بر مقالاتی که در جراید نگاشته، رسالات آموزشی متعددی را منتشر کردهاست. گفتنی است که از سال ۱۳۱۸ با علامه علیاکبر دهخدا در تنظیم لغتنامه همکاری داشتهاست. حاصل پنجاه و دو سال کار مداوم در عمر هفتاد و چهارساله احمد بهمنیار، آثار و تألیفاتی است که برخی از آنها عبارتند از:
- تصحیح اسرارالتوحید فی مقامات شیخ ابی سعید
- تصحیح التوسل الی الترسل
- تصحیح تاریخ بیهق
- ترجمه زیدةالتواریخ در تاریخ آل سلجوق
- شرح حال صاحب بن عباد
- تصحیح الأبنیه عن الحقایق الادویه
- مجمعالامثال فارس – داستاننامه بهمنیاری
- تاریخ ادبیات عربی در سه جلد و…
از طرف استاد احمد بهمنیار حدود ۱۵۰۰ جلد کتاب یه کتابخانه دانشکده ادبیات دانشگاه تهران اهدا شدهاست.
مرحوم حاج رضا فردقاسمی از خیرین جاودان دانشگاه تهران است که در۱۶ آبان سال ۱۳۷۴ دیده از جهان فروبست و در آرامگاه خانوادگی واقع در قطعه هفتاد وچهار بهشت زهرا به خاک سپرده شد و ادامهی اعمال خیر و خداپسندانه آن مرحوم؛ توسط فرزندانشان در دست اقدام میباشد.
ایشان درسال ۱۲۹۸ درتهران دیده به جهان گشود و از همان ابتدای سالهای جوانی با همت وتلاش فراوان درکسب وکار وتجارت با ابتکار عمل وخلاقیت خاص در این زمینه، توانست با بنیان نهادن واحدهای تجاری، فرصتهای شغلی بسیاری را برای هم وطنان خویش ایجاد کند.
گفتنی است که وی اقدامات نیک اندیشانهی زیادی مانند اهدای زمین برای ساخت کتابخانه، کمکهای مالی جهت تکمیل نمودن پروژه سالمندان کهریزک و کمکهای مالی دیگر در راستای ساخت بیمارستان و کمک به افراد بی بضاعت انجام داد.
اقدام نیکاندیشانهی ایشان در راستای ارتقای علم دانش، وقف ومساعدت مالی درجهت ساخت دانشگاه در زمینی واقع در منطقه ۲۱ شهر تهران به دانشگاه تهران است.
روحشان شاد، راهشان مستدام و نام نیکشان در جریده ایام ماندگار باد