اکرم زیوری از همیاران صندوق نیکوکاری دانشگاه تهران است که در سال ۱۳۹۸ در کسوت کارمندی بازنشسته شد. خبرنگار بنیاد حامیان دانشگاه تهران، در گفتوگویی با اکرم زیوری از انگیزه این خیّر نیکاندیش برای حمایتهای خیرخواهانه و تاثیر آن در دانشجو و دانشگاه پرسیده است که مشروح این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
لطفا خودتان را معرفی کنید.
اکرم زیوری هستم که در سالهای آخر فعالیتام در پردیس البرز مشغول به کار بودم و از ابتدای سال ۹۸ بازنشسته شدم.
نیت شما از اینکه به انجام فعالیتهای خیرخواهانه در بنیاد حامیان مشغول شدهاید، چه بوده است؟
در خصوص اینکه چرا وارد بنیاد شدم و خواستم خیّر باشم، به نظر من کار خیر یک نیاز دو طرفه است؛ هم جامعه به کار خیر نیاز دارد و هم خود انسان نیاز دارد کار خیر انجام دهد. شاید بیشتر نیاز انسان است که کار خیر انجام دهد، زیرا کار خیر روح انسان را بزرگ و سعه صدر آدم را بیشتر میکند.
نیکوکاری یکی از اساسیترین ابزار های تکاملی انسان است که باعث میشود بشر اشرف مخلوقات به حساب بیاید. نیکوکاری در ذات آدم و امری فطری است و قطعا هرکسی که این امکان برایش مهیا و زمینه مناسب باشد، برای این کار اقدام میکند. انسان با نیکوکاری خودش را بزرگ میکند و توانمندیهایش را به نمایش میگذارد.
برای انجام هر کار خیری، وجود نهادها و سازمانهای متولی این کار لازم است. بنیاد حامیان یکی از این نهادها است که افراد سالمی در آن حضور دارند تا با اقداماتی نظیر بورسیه تحصیلی دانشجویی، تامین تجهیزات و احداث ساختمانها، به اعتلای هر چه بیشتر دانشگاه کمک کنند. همه ما فرزند دانشگاه تهرانیم و این دین را نسبت به دانشگاه داریم تا در ارتقای آن بکوشیم.
در خصوص بنیاد حامیان دانشگاه تهران و فعالیت کلی آن چه نظری دارید (پیشنهادات و انتقادات خود را در این زمینه بیان کنید)؟
انتقادی وجود ندارد اما با توجه به شرایط خاص جامعه پیشنهاداتی وجود دارد. در سال ۹۹ به دلیل و جود ویروس منحوس کرونا خیلی از کارها و ارتباطات محدود شد. در این حال بنیاد باید سعی کند ارتباطات را از بستر فیزیکی به مجازی منتقل کند. این انتقال شیوه برقراری ارتباط به نوبه خود باعث جذب افراد و بیان انتقادات و پیشنهادات میشود.
آیا تمایل دارید که همکاران خود را به انجام کار خیری در دانشگاه تهران دعوت کنید؟
در خصوص دعوت همکاران به انجام کار خیر مسلما تمایل وجود دارد و میخواهم همکاران خودم را در لذت انجام کار خیر شریک کنم. از دلایل آن اشاعه آموزههای دینی و دعوت افراد به انجا کار خیر است. جامعه برای استحکام خود به نیکوکاری نیاز دارد چون موجبات همبستگی و وفاق را به وجود میآورد.
نقش حمایتی خیرین دانشگاهی را در توسعه و اعتلای جامعه چگونه ارزیابی میکنید؟
نقش خیرین در توسعه و اعتلای علم مشهود است. خیرین به رشد دانشگاه کمک میکنند و به دنبال آن جامعه نیز رشد میکند، به عبارتی دانشگاه پرورش دهنده و تقویت کننده جامعه است. پیشرفت جامعه مختص به الان نیست و نسلهای بعدی نیز از آن بهرهمند میشوند. هرکسی با هرمقدار کار خیری، میتواند به اعتلای جامعه کمک کند. توان مالی مهم نیست، بلکه داشتن دل بزرگ و بخشنده مهم است. برکت حمایت های خیرین از بنیاد حامیان آنقدر زیاد است که اقدامات مناسبی برای پیشبرد اهداف دانشگاه انجام میشود.
چه توصیهای به دانشجویان دانشگاه تهران دارید؟
از دانشجویان دانشگاه تهران خواهشمندم حالا که در نماد علمی کشور پذیرفته شدهاند و این افتخار نصیب هر کسی نمیشود، توان علمی خود را بالا ببرند، چون جامعه به افراد توانمند نیاز دارد.
در پایان اگر سخنی دارید بفرمایید.
از مسئولین بنیاد حامیان تشکر میکنم که ما را در کار خیر سهیم کردند و انشاءالله خدا به هر حرکت آنها برکت دهد.
صندوق نیکوکاری دانشگاه تهران، با حمایت حامیان از جمله دانش آموختگان، کارمندان، اعضای هیئت علمی و سایر دوستداران دانشگاه تهران با نیت کمک به حل مشکلات مالی دانشجویان و دانشگاه، در سال ۱۳۹۵ راه اندازی شد و با مدیریت اجرایی بنیاد حامیان دانشگاه تهران در حمایت از دانشگاه تهران می کوشد.
بنیاد حامیان دانشگاه تهران از خیرین نیکاندیش درخواست دارد با توجه به این ایام و لزوم حفظ فاصلهگذاری اجتماعی، برای پرداخت مبالغ حمایتی خود به صندوق نیکوکاری بنیاد حامیان دانشگاه تهران، با مراجعه به بخش حمایت از دانشگاه وبسایت بنیاد حامیان به نشانی https://bonyadut.com/ نسبت به حمایت از آینده سازان کشور و اعتلای علم و دانش، اقدام نمایند.
هـر حمایتـی از طرف شما خیّر نیک اندیش، فـارغ از نـوع و مقـدار آن، الهـامبخـش آغـاز فصلـی جدیـد در آفرینـش آینـده روشـن بـرای جوانـان کشـور عزیزمـان خواهـد بـود.